Правила приватности

ЈКП „Чистоћа“ Вам омогућује коришћење услуга и садржаја свог портала које је подложно доле наведеним Условима коришћења. Услови коришћења примјењују се на све садржаје и услуге ЈКП „Чистоћа“ портала.

Коришћењем било ког дела ЈКП „Чистоћа“ портала сматра се да су корисници упознати са овим условима и свим ризицима који настају из коришћења ове web странице те прихватају да користе садржај ове web странице искључиво за сопствену употребу и на властиту одговорност.

АУТОРСКА ПРАВА

ЈКП „Чистоћа“ полаже ауторска права на све властите садржаје (текстуалне, визуелне и аудио материјале, базе података и програмерски код). Неовлашћено коришћење било ког дела портала, без дозволе власника ауторских права, сматра се кршењем ауторских права ЈКП „Чистоћа“ портала.

ЈКП „Чистоћа“ није одговорна за истинитост садржаја преузетог из других извора.

Фотографије којима илуструјемо текстове потписујемо или стављамо водени жиг (wатермарк) на изворну датотеку поштујући тако права аутора. До изворне датотеке се долази кликом на умањену фотографију након чега се изворна фотографија појављује увећана у искачућем прозору.

Уколико желите да се нека фотографија уклони јавите нам на емаил.

Фотографије које нису потписане воденим жигом су властито дело ЈКП „Чистоћа“ портала, уступљене од аутора или преузете са неког од сервиса за бесплатно коришћење фотографија попут Пиxабаy -а, Унспласх -а идт.

ПРАВО НА ИЗМЕНЕ САДРЖАЈА И УСЛУГА

ЈКП „Чистоћа“ задржава право промене, укидања (привременог и трајног) било ког садржаја или услуге на порталу без претходне најаве.

ЛИНКОВИ НА ДРУГЕ WEB СТРАНИЦЕ

ЈКП „Чистоћа“ портал састоји се од властитих садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних садржаја, садржаја креираних од стране посетилаца.

Све садржаје ЈКП „Чистоћа“ портала користите на властиту одговорност и ЈКП „Чистоћа“ не може се сматрати одговорним за било какву штету насталу коришћењем.

ЈКП „Чистоћа“ не сноси одговорност ни за какву штету насталу оглашавањем на свом порталу.

ЗАШТИТА ПРИВАТНОСТИ

ЈКП „Чистоћа“ портал поштује приватност својих корисника и посетилаца портала. Податке из процеса регистрације, те остале податке о кориснику, ЈКП „Чистоћа“ неће давати на увид трећој страни. Подаци о кориснику неће бити доступни трећој страни осим у случају када је таква обавеза регулисана законом.

ЈКП „Чистоћа“ може у складу са законом прикупити одређене податке о корисницима добијене током коришћења портала (искључиво подаци о рачунару и подаци о Интернет провајдеру). Ове податке ЈКП „Чистоћа“ користи како би имао информације којима би побољшао портал и његове садржаје додатно усмерио и прилагодио публици која га посећује.

ЈКП „Чистоћа“ се обавезује да ће чувати приватност корисника портала, осим у случају тешког кршења правила ЈКП „Чистоћа“ портала или незаконитих активности корисника.

ОБАВЕЗЕ КОРИСНИКА

Корисницима ЈКП „Чистоћа“ портала строго је забрањено:

објављивање, слање и размена садржаја који крше постојеће српске и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, претећи, расистички или шовинистички те штетан на било који други начин
обављивање, слање и размена информација за које посетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло нанети штету другим корисницима
лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица
објављивање, слање и размену садржаја који су заштићени ауторским правом
објављивање, слање и размена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане
свесно објављивање, слање и размена садржаја који садржи вирусе или сличне компјутерске датотеке или програме начињене у сврху уништавања или ограничавања рада било ког софтвера и/или хардвера и телекомуникацијске опреме
прикупљање, чување и објављивање личних података других посетилаца портала и корисника

ИЗМЕНЕ УСЛОВА КОРИШЋЕЊА

ЈКП „Чистоћа“ задржава право измене ових услова коришћења у било ком тренутку и неће бити одговорне за могуће последице произашле из таквих промена. Наведене промене ступају на снагу објављивањем на овим интернет страницама.

ПОЛИТИКА КОЛАЧИЋА (COOKIES)

Како бисмо Вам омогућили боље корисничко искуство прегледања садржаја на сајту ЈКП „Чистоћа“ и како би ова страница функционисала исправно, морамо вршити константна унапређивања. Зато ова страница мора послати Вашем рачунару малу количину информација (тзв. колачићи или цоокиес). У складу са Законом о заштити података о личности смо у обавези да обезбедимо Ваш пристанак пре слања колачића. Блокирањем колачића и даље ћете бити у могућности прегледања садржаја, али Вам одређене могућности неће бити доступне.

Шта су колачићи?

Колачићи су информације које web страница коју посећујете шаље вашем рачунару у сврху побољшавања Вашег корисничког искуства и потреба. Колачићи чувају информације које сте Ви подесили за Вашу претрагу као што су језик, адреса, е-маил, или подаци о личности, и памте их сваки пут када се поново вратите на исту страницу.

Овим информацијама или било којим другим датотекама из вашег рачунара ни један сајт не може да приступи уколико Ви то не омогућите на вашем рачунару. Поменуте информације које web страница шаље Вашем рачунару Вама није видљива, а такође можете и да промените поставке интернет претраживача да сами бирате да ли желите да чувате колачиће или да их одбијете.

Које колачиће користимо?

Неопходни
Неопходни колачиц́и помажу да се веб локација учини употребљивом тако што омогуц́авају основне функције као што су навигација страницама и приступ сигурним деловима веб локације. Веб локација не може исправно функционисати без ових колачиц́а.

Аналитички
Колачиц́и аналитике или колачиц́и учинка се користе за прац́ење посетилаца веб локације и њиховог понашања корисника. Ови подаци се затим користе за побољшање начина на који веб локација функционише и заузврат се користе за побољшање корисничког искуства.

Некласификовани
Некласификовани колачиц́и су колачиц́и који нису класификовани у категорије колачиц́а према њиховој врсти и сврси. Некласификовани колачиц́и се могу класификовати ручно истраживањем добављача колачиц́а или функције колачиц́а да би се утврдила њихова сврха.

Како се бришу колачићи?

Све поставке колачића и информације о истим можете пронаћи у подешавањима Вашег интернет претраживача или кликом на “Помоћ”. Више о брисању колачића такође можете прочитати овде.

ПРИВАТНОСТ ПОДАТАКА

Заштита приватности личних података корисника сајта је од највећег значаја за нашу организацију. Све активности на интернету које су повезане са ЈКП „Чистоћа“ су усклађене са прописима Републике Србије, а такође прате интенцију ГДПР.

Подацима о личности сматрају се они подаци који откривају ваш идентитет, нпр. ваше име и презиме, адреса, број телефона или е-маил.

Приликом пријаве проблема на сајту, ЈКП „Чистоћа“ обрађује следеће врсте података о личности:

Име и презиме
Број телефона
Е-маил адреса
Место
Други подаци неопходни за испуњење одређене сврхе

Обраду наведених података вршимо у циљу поштовања законских обавеза.

ЈКП „Чистоћа“ нарочито воде рачуна, да ваши подаци о личности не буду уступљени неовлашћеним лицима.

У циљу пружања одређених услуга, ваше податке можемо да уступимо трећим лицима који пружају услуге у име ЈКП „Чистоћа“ / Завичајног удружења Банијаца (нпр. Курирске службе, Служба рекламација, ИТ партнери који се баве одржавањем web сајта/мобилне апликације).

Све прикупљене информације о вама су сигурне и нећемо их ни под којим условима злоупотребити нити продавати на тржишту, што вам осигурава потпуно сигурно и безбедно коришћење сајта ЈКП „Чистоћа“.

ЈКП „Чистоћа“ предузимају све мере како би максимално осигурала личне податке. Ти подаци су брижљиво осигурани од губитка, уништавања, измена, фалсификовања, манипулације и неовлашћеног приступа или употребе.

ЈКП „Чистоћа“ препоручују свим родитељима или старатељима да децу уче безбедном и одговорном поступању са личним подацима на Интернету. Малолетници не би требало да откривају своје личне податке ЈКП „Чистоћа“ма без претходне дозволе родитеља или старатеља. ЈКП „Чистоћа“ никада неће намерно узимати личне податке од малолетника, нити их на било који други начин користити, нити их уступити трећим лицима без дозволе.

ЈКП „Чистоћа“ ће податке о личности чувати само онолико колико је то неопходно за испуњење сврхе за коју су подаци прикупљени, а након тога само уколико постоји пристанак лица, законска обавеза или легитиман интерес.

Свака новонастала промена по питању приватности ће бити објављена на сајту.

Наставком коришћења нашег сајта сматраћемо да сте у потпуности прочитали и разумели услове под којима обрађујемо ваше податке о личности и да сте након читања и разумењавања пристали на примену истих.