Нове канте и контејнери

У Старој Пазови јуче су представници Министарства за заштиту животне средине са представницима општине потписали уговор о додели контејнера које је на коришћење добило ЈКП „Чистоћа“.  Стара Пазова је једна од локалних самоуправа која је конкурисала и којој је додељено 120 контејнера и 131 канта од стране надлежног министарства.

Управљање отпадом и иницарање рециклаже на локалном нивоу, један је од приоритета Министарства заштите животне средине, које је ове године обезбедило опрему за сакупљање и рециклажу у 34 локалне самоуправе, међу којима и општина Стара Пазова. Ово је јуче уговором регулисано у згради општине, приликом посете Саре Павков, посебне саветнице министарке заштите животне средине Ирене Вујовић.

Опрема ће допринети да средина буде чистија и уређенија. Како је рекао Горан Врањеш, директор ЈКП „Чистоћа“ Стара Пазова, опрема ће бити распоређена по свим местима старопазовачке општине и сви се надају да ће ова подршка министарства допринети не само подизању свести о потреби заштите средине, већ и унапредити управљање отпадом.Ресорно министарство ће наставити да пружа подршку локалним самоуправама у обезбеђивању опреме за сакупљање, рециклажу и што адекватније управљање отпадом. У циљу подизања свести о овој јако битној теми, Министарство заштите животне средине у сарадњи са Миинистарством просвете припрема стратешки документ, који ће дефинисати системску едукацију за основношколско образовање.


ПРАТИТЕ НАС НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

  Facebook |   Instagram