ЈКП „Чистоћа“ Стара Пазова је у сарадњи са фирмом Екостар пак из Београда и са локалном самоуправом обезбедило 90 контејнера за разврставање примарног амбалажног отпада. Контејнери су већ постављени у основним школама и на појединим јавним местима али у плану је да буду постављени на око 30 локација широм старопазовачке општине.

„Контејнере смо поставили у Старој и Новој Пазови и Бановцима, углавном на фреквенцијама где живи већи број људи, где је колективно становање. Контејнери су подељени у 3 боје и на основу њих се и отпад селектује. Апелујемо на грађане да поштују и да одлажу отпад тамо где је предвиђено“, рекао је Драган Тановић из ЈКП „Чистоћа.

Циљ Екостар Пака, као националног оператера, јесте да се из године у године повећавају укупне количине амбалажног отпада у процесу рециклаже поновног искоришћења. Бојана Перић, генерални директор Екостар Пак је нагласила да верују да ће овај поступак помоћи да грађани могу да адекватно и лако одвоје отпад који има употребну вредност као што је папир, ПЕТ и стакло. „Наша мрежа комуналних предузећа се простире од Суботице до Прешева и изузетно нам је драго што је ту и Стара Пазова обзиром да нам је јако битно да овај процес буде пример осталима“, рекла је Перићева.

Отпад ће се односити у Рециклажни центар Капа Стар Рисајклинг који га даље припрема за рециклажу.

У Србији тренутно око 2,6 милиона тона комуналног отпада завршава на депонијама. Јако је важно код суграђана пробудити свест о важности очувања животне средине а младе научити како правилно поступати са отпадом – у ЖУТИ контејнер ПЕТ амбалажа, у ПЛАВИ ПАПИР а у ЦРВЕНИ СТАКЛО!

Извор: РТВ Стара Пазова


ПРАТИТЕ НАС НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

  Facebook |   Instagram